Изграждане на къща в Коматево РЗП 343 кв.м

Изграждане на къща в Коматево РЗП 343 кв.м

Собствениците се свързаха с нас ,след като сме били препоръчани от наш предишен клиент ,с който те са приятели. Възложиха ни топло и хидроизолирането както и довършителните работи на просторната им къща в полите на Родопите. Къщата разполага с три самостоятелни WC,стая за гости,кухня,дневна и трапезария, спалня-2бр. ,гардеробни,гараж и зала за игри/спорт.


По желание на клиента,започнахме с изграждането на дишаща топлоизолационна сертифицирана система на Baumit Open. Активно дишащата топлоизолация, осигурява оптимална влажност на въздуха. Всички нейни компоненти са с отлична паропропускливост и разрешават “ дишане“ на стените. Плочите са произведени с множество отвори на кв.м., които са с диаметър около 3 мм. Те обуславят силната паропропускливост на плочата, което улеснява преминаването на въздушната влага навън. Завършва с иновативно крайно покритие, базирано на нанотехнологиите. Това оптимизира климата в помещенията – създава се усещане за уютна топлина през зимата и приятна прохлада през лятото.


Преди стартиране на топлоизолацията,подравнихме и обезпрашихме основата,за да може топлоизолацията да бъде здраво захваната към нея.След това подведохме нива и фиксирахме горен ръб цокъл. Лепенето извършихме отдолу нагоре (от ниво горен ръб цокъл), хоризонтално по дължината на фасадата,с разминаване на фугите на ½.Освен топлоизолационните качества, плочите трябва да притежават определени механични характеристики, степени на паропропускливост, водопопиваемост, пожароустойчивост и др. ,които съгласувахме с Възложителя. Два дни след залепването,дюбелирахме плоскостите . Дюбелирането става задължително през лепиления слой т.е. през местата, в които плоскостта е залепена към стената. Дълбочината на анкериране в носещата основа трябва да бъде мин. 35 mm. След като налепихме плоскостите топлоизолация по фасадата и ги дюбелирахме, пришлайфахме повърхността им, като целта на тази операция е от една страна да се загладят всички възможни ръбчета и издатини и от друга да се свали патината и прахта.Преди полагането на шпакловката,заложихме всички завършващи ъгли. Заложихме диагонални армирания по прозорци и над врати с цел предотвратяване появата на пукнатини от тангенциални напрежения.Нанесохме шпакловъчен слой с дебелина около 10мм, преди да положим върху него армиращата мрежа,след това шпакловхаме още веднъж така че мрежата да не се вижда. След приключване на шпакловъчните работи нанесохме грунд.Функцията на грунда е да уеднакви попиващата способност на основата, да свърже праховите частици и едновременно с това да повиши сцеплението на мазилката към шпакловъчния слой. Използвахме висококачествена Нанопор мазилка на Baumit за направа на финишния фасаден слой.


Изградихме цялостна Вик система-водопровод ,канализация,както и връзката към уличната мрежа,изкопно-насипни работи както и отводнявнето на имота.
Трима от нашите специалисти се заеха с изграждането на мълниезащитна,заземителна , електроинсталация и инсталиране на електротабло. 
По покрива на гаража изпълнихме топло и хидроизолационна система в следната последователност: 

 • Топлоизолация от XPS
 • Направа на армирана циментова замазка за наклон
 • Два пласта битумна хидроизолация на газопламъчно лепене

ПРЕДСТОЯЩИ дейности

За обработката на стените вътре предвидихме направа на гладка машинна гипсова мазилка, а за мокрите помещения вароциментова мазилка. Преди полагане на гипсовата мазилка, обезпрашихме и грундирахме стените 
Около прозорци и врати монтирахме пластмасови, самозалепващи се профили с цел избягване на различни линейни разширения.
Също така в зоните на преход, където са използвани материали с различен коефициент на линейно разширение, армирахме със стъклотекстилна мрежа Използването на подобни аксесоари подобрява качеството и визията на крайния продукт Първоначално лайсните се монтират на няколко топки и се нивелират по подходящ начин. След набиране на достатъчна якост на фиксиращия материал, профилите се подмазват изцяло, тъй като в процеса на работа те изпълняват ролята на „майки” и не трябва да поддават. След полагане на мазилката е осигурихме достатъчно проветрение, което  ускори съхненето ѝ.

Едната от стените в хола направихме акцентна/декоративна стена от ……….. камък. Другата стена направихме с декоративна мазилка.
Стените в спалнята направихме с италиански тапети на водещ производител(………..) .


Изградихме Окачения таван по сертифицирана система на Knauf ,което предостави възможност да бъдат скрити всички инсталации преминаващи по тавана,кривини по плочата и в същото време създаде модерната визия на къщата. В окачения таван направихме усилени ивици,които да служат за здрава основа за последващо закрепване на щори и пердета. Изградихме нисша за скрито осветление.


Пода в дневната направихме на две зони,една зона при кухненското обзавеждане- с гранитогрес , останалата част с ламиниран паркет на водещ производител. Предоставихме на клиента мостри на различни бои, цветове и марки,за да си избере най-подходящото за дома си.


Шпакловахме и боядисахме стените и таваните, като използвахме висококачествени материали. Към боядисването преминахме едва след като шпаклованите стени и тавани бяха придобили идеална гладкост. За целта видимите драскотини и неравности по повърхностите обработихме с фина шпакловъчна смес и след изсъхване шлайфахме с фина шкурка. След това обезпрашихме шпаклованата основа,за да преминем към грундиране и боядисване. Грундирахме стената преди да боядисаме,за да уеднаквим попиващата способност на повърхността.


Направихме цялостна мазана хидроизолация с хидроизолационни ленти по ъглите в банята, за да бъдем напълно сигурни,че при евентуална авария или теч в мокрите помещения, ще запазим напълно сухи помещенията отдолу.
В баните разделихме пода условно на две части и монтирахме два сифона. Направихме праг от камък в зоната на душа и върху него монтирахме стъклена преграда,която да предпазва другата част на помещението суха,когато душа се използва. В зоната на душа монтирахме лентов/лиенеен отводнител/сифон,а в другата част точков сифон.
Вертикална планировка…………………..
Почистихме всичко (тук предполагам имате доста готови неща от OMC)

Завършихме обекта за ……… , …… дни по-рано от предвидените по договорка ……… дни.

Извършени дейности:

Сухо строителство

1. Направа на интегрирана топоизолационна ситема по фасади 
2. Направа на мазилка по фасади
3. Направа на армирана циментова замазка по плосък покрив
4. Грундиране преди полагане на хидроизолация
5. Монтаж на два пласта битумна хидроизолация на газопламъчно лепене по покрив
6. Направа на предстенни обшивки по система Knauf
7. Полагане на шумоизолация в стени
8. Направа на окачени тавани по система Knauf
9. Направа на фина шпакловка по стени и тавани ниво на завършване Q3
10. Направа на чела от гипсокартон за преходи между тавани на различни нива
11. Направа на нисша за скрито осветление
12. Грундиране по стени и тавани
13. Боядисване до пълно покриване по стени и тавани
14. Полагане на течна хидроизолация по стени и под в WC,както и хидроизолационна лента по ъгли
15. Монтаж на плочки по стени и под в WC и кухня
16. Монтаж на ламиниран паркет
17. Направа на декоративна мазилка по стени и тавани
18. Полагане на декоративни камъни по стени
19. Монтаж на тапети
20. Монтаж на външна дограма
21. Монтаж на вътрешни,интериорни врати

ВиК инсталация

1. Направа на външен и вътрешен водопровод и канализация
2. Монтаж на водомер
3. Монтаж на структура вградена в стена
4. Монтаж на мивка
5. Монтаж на смесител
6. Монтаж на тоалетна чиния
7. Монтаж на душ
8. Монтаж на душ кабина
9. Направа на ВиК разводка за кухнии,бани и WC
10. Монтаж на аксесоари в WC

Ел. инсталация

1. Направа на електроинсталация
2. Направа на заземителна инсталация
3. Направа на мълниезащитна инсталация
4. Монтаж на ключове и контакти
5. Направа на електро табла
6. Направа на скрито осветление
7. Монтаж на осветителни тела-плафони
8. Монтаж на лунички
9. Монтаж на полилеи

Project Info

 • Site: Частно лице
 • Location: с. Коматево
 • Surface Area: 343 кв.м
 • Year: 2018, срок 180 дни
 • Supervisor: Нейчо Тонев
 • топлоизолация на фасада, сухо строителство, вик монтаж и ел. инсталация на къща в Коматево
 • топлоизолация на фасада, сухо строителство, вик монтаж и ел. инсталация на къща в Коматево
 • топлоизолация на фасада, сухо строителство, вик монтаж и ел. инсталация на къща в Коматево
 • топлоизолация на фасада, сухо строителство, вик монтаж и ел. инсталация на къща в Коматево
 • топлоизолация на фасада, сухо строителство, вик монтаж и ел. инсталация на къща в Коматево

Over 20 years of experience in construction

Contact us