Преработка на офис пространство

Преработка на офис пространство

Възложителите ни предоставиха чертежи за офиса, на база на които ние трябваше да направим ценово предложение към тях. След като се запознахме подробно с чертежите и даденостите на обекта, организирахме съвместна  среща,на която коментирахме специфични работни детайли,бюджет за изпълнение и срокове,в които Възложителя желае, преустройството по офиса да бъде напълно завършено. Няколко дни по-късно, предоставихме оферта и подробен план-график, в който бяхме описали всички строително-монтажни дейности.Графика беше изцяло съобразен с нуждите на клиента и добрите строителни практики. Малко по-късно, възложителите одобриха графика и офертата , и с подписването на договор ни възложиха изпълнението на офис Скейл Фокус. 


Стартирахме с 3 работника ,които се заеха с демонтажните работи на обекта. След като всички ненужни отпадъци и материали  бяха депонирани, прахосмукирахме и обезпрашихме целия офис ,за да не компрометираме новите СМР.Разчертахме точните проекции на преградните стените върху стоманобетоновата плоча,за да създадем по-пълна представа на инвеститора как ще изглежда бъдещия му офис и как ще бъде усвоено пространството ,с което разполага . След одобрение на размерите на помещенията, започнахме изграждането на преградните и фасадни стени. С тази задача ангажирахме 8 работника, тясно специализирани в тази дейност , познаващи специфичните изисквания за изграждането на преградните стени по сертифицирана система на Knauf. 


Непосредствено след приключване на работа по изграждане на преградните стени, започнахме реконструиране(пренареждане) на двойния под. Преди това грундирахме зоните предивдени за преустройство по пода с дълбокопроникващ грунд, необходим за добро сцепление между лепилото за крачетата на двойния под и стоманобетоновата плоча.При монтажа на двойния под спазихме всички предписания на производителя Lindner. Двойния под ,който реконструирахме ,позволява безпрепятствено преминаване на комуникации под него, последващо сервизиране , реконструиране, инспектиране и обслужване на под-подовото пространство. Безпроблемното окабеляване на под пода, дава възможност, за добавянето на нови работни места,без да се налага ,да бъдат извършвани допълнителни ремонти.


Веднага след направата на двойния под и инсталациите, се заехме с монтажа на окачен таван по сертифицирана система на Knauf. Окачения таван предостави възможност да бъдат скрити всички инсталации преминаващи по тавана и в същото време създаде модерната визия на офиса. В окачения таван направихме усилване на зоните,където има предвидени ревизионни отвори,за да има достъп до инсталациите и да могат да бъдат обслужвани.
Шпакловахме и боядисахме стените и таваните, като използвахме висококачествени материали. Към боядисването преминахме едва след като шпаклованите стени и тавани бяха придобили идеална гладкост. За целта видимите драскотини и неравности по повърхностите обработихме с фина шпакловъчна смес и след изсъхване шлайфахме с фина шкурка. След това обезпрашихме шпаклованата основа,за да преминем към грундиране и боядисване. Грундирахме стената преди да боядисаме,за да уеднаквим попиващата способност на повърхността.


После предоставихме на клиента мостри на различни бои, цветове и марки,за да си избере най-подходящото за офиса си.
Паралелно с описаните до момента работи, изградихме тоалетна и кухня,в които монтирахме необходимата санитария,врати-дограма, изградихме ВиК мрежа и монтирахме осветителни тела. 
Преработихме цялата осветителна инсталация,за да бъдат лампите на точните места-над работните места. Монтирахме нови ключове и контакти.


Направихме цялостна мазана хидроизолация с хидроизолационни ленти по ъглите,за да бъдем напълно сигурни,че при евентуална авария или теч в мокрите помещения, ще запазим напълно сухи помещенията отдолу (магазин на Миеле и ОББ ) 
Монтирахме стъклена преграда, която отдели работната зона от кухнята и предаде естетичен вид и на двете помещения .В същото време естествената светлина преминава през стъклената преграда безпрепятствено и осветява цялата площ………..
В новоизграденото сървърното помещение монтирахме PVC настилка и вентилация ,която да отвежда топлината от сървъра.


Почистихме всичко (тук предполагам имате доста готови неща от OMC)
Помогнахме на клиента в сглобяването и монтирането на кухненско и офис оборудване.
Завършихме обекта за 35дни , 5 по-рано от предвидените по график 40 дни.

Извършени дейности:

Сухо строителство

1. Подмяна на пана при двоен под
2. Направа на преградни стени по система Knauf
3. Направа на предстенни обшивки по система Knauf
4. Полагане на шумоизолация в стени
5. Направа на растерен окачен таван с пана тип AMF
6. Направа на фина шпакловка по стени ниво на завършване Q3
7. Направа на ревизии за вентилация и климатизация
8. Полагане на усилени профили за монтаж на врати
9. Грундиране по стени и тавани
10. Боядисване до пълно покриване по стени и тавани
11. Полагане на течна хидроизолация по стени и под в WC,както и хидроизолационна лента по ъгли
12. Монтаж на плочки по стени и под в WC
13. Монтаж на стъклени преградни стени
14. Монтаж на интерирорни врати

ВиК инсталация

1. Монтаж на моноблок
2. Монтаж на мивка
3. Монтаж на смесител
4. Монтаж на тоалетна чиния
5. Направа на ВиК разводка за кухня и WC
6. Монтаж на аксесоари в  WC

Ел. инсталация

1. Монтаж на нови ключове и контакти
2. Монтаж на осветителни тела

Информация за проекта

 • Обект: Скейл Фокус АД
 • Локация: Пловдив
 • Площ: 220 кв.м
 • Година: 2018, срок 40 дни
 • Ръководител: Нейчо Тонев
 • довършителна работа, преградни стени, направа на под, боядисване на офис, вик монтаж и ел инсталация
 • довършителна работа, преградни стени, направа на под, боядисване на офис, вик монтаж и ел инсталация
 • довършителна работа, преградни стени, направа на под, боядисване на офис, вик монтаж и ел инсталация
 • довършителна работа, преградни стени, направа на под, боядисване на офис, вик монтаж и ел инсталация
 • довършителна работа, преградни стени, направа на под, боядисване на офис, вик монтаж и ел инсталация
 • довършителна работа, преградни стени, направа на под, боядисване на офис, вик монтаж и ел инсталация

Над 20 години опит в строителството

Свържи се с нас